La nuit du 12

Spannende politiethriller over een onoplosbare moord en giftige mannelijkheid

Houd mij op de hoogte Binnenkort op Picl

Voorafgaand aan deze film bekijk je de korte animatiefilm Fly, aangeboden door Ultrakort.

Dat Clara in de nacht van de twaalfde is vermoord, is zowat het enige bewezen element in een moordzaak in de Franse Alpen. Het wordt al snel zo’n zaak die de rechercheurs nooit los kunnen laten. Door de gruwelijke manier waarop Clara vermoord is, maar ook omdat ze als mannen niet kunnen zien wat er echt schuilgaat in de zaak.

De ambitieuze rechercheur Yohan Vivès is net gepromoveerd tot hoofdinspecteur bij de recherche van het Zuid-Franse Grenoble wanneer de moordzaak van Clara op zijn bord belandt. Zij is in de nacht van de twaalfde op gruwelijke wijze om het leven gebracht, maar van de dader is er geen spoor. Vivès en zijn doorgewinterde partner Marceau ondervragen verdachte na verdachte, maar tot een oplossing komen ze niet. De zaak wordt met de dag kouder, tot het onderzoek officieel wordt beëindigd. Maar Vivès en Marceau kunnen het mysterie rond Clara’s dood niet loslaten.

La nuit du 12 (van de maker van Seules les bêtes) is gebaseerd op een bestaande cold case. Met soms poëtische scènes schommelt de film tussen een intense whodunnit en een onderzoek naar mannelijk geweld tegen vrouwen, die worden verweten zich wulps te gedragen. De hoofdrollen worden gespeeld door Bastien Bouillon (Partir un jour, Le beau monde) en Bouli Lanners (Nobody Has to Know, Adieu les cons).

Over Fly
De levenslust spat er vanaf in deze expressieve animatiefilm. Een dame op leeftijd wil het leven vieren en de liefde consumeren. Haar bemoeizuchtige dochter heeft het daar zwaar mee.

Film zien?

De beste films en documentaires uit het filmtheater, direct bij jou thuis.

Onze programma's

  • Franse films

    Hier vind je een overzicht van de Franse films en Franse documentaires die op Picl te zien zijn

    Bekijk programma