La dea fortuna

Raak ontroerd door deze zinderende Italiaanse bioscoophit

Houd mij op de hoogte Deze film is niet meer beschikbaar

Alessandro en Arturo staan op het punt na 15 jaar hun relatie te stoppen, maar dan krijgen ze tijdelijk de verantwoordelijkheid voor de twee kinderen van een zieke vriendin. Deze onverwachte wending zet hun leven compleet op de kop.
 “De acteurs blijven altijd overtuigend”

★★★ de Volkskrant

 


 

Alessandro en Arturo zijn al meer dan vijftien jaar samen, maar de passie is een beetje uit de relatie geraakt en ze overwegen er zelfs een punt achter te zetten. Dan staat op een dag Alessandro’s beste vriendin Annamaria voor de deur. Ze is ziek en moet voor onderzoek een paar dagen naar het ziekenhuis. Ze vraagt of het paar op haar dochter en zoontje wil passen. De komst van de twee kinderen gooit hun dagelijkse ritme compleet overhoop, maar de liefde en verantwoordelijkheid voor de twee zorgt ook voor een onverwachte positieve wending.

Voor La dea fortuna liet de van oorsprong Turkse regisseur Ferzan Özpetek zich inspireren door een gesprek met de vrouw van zijn broer. Zijn broer was ernstig ziek en zou kort daarop overlijden. Zijn vrouw zei tegen Ferzan: “Ik heb ook een zwakke gezondheid, met mijn diabetes. Mocht mij iets overkomen, wil jij dan met jouw vriend samen voor onze kinderen zorgen?”

La dea fortuna werd eind vorig jaar uitgebracht in Italië en was een aantal weken de best bezochte film. De productie werd onlangs bekroond met de David di Donatello Award, de belangrijkste Italiaanse filmprijs, voor Best Actress. Tevens werd de titelsong Che Vita Meravigliosa van Diodato (de zanger die in 2020 voor Italië zou meedoen met het Eurovisie Songfestival) bekroond tot Best Original Song.
 


 

“Vooral de krachtige slotscène maakt het kijken de moeite waard.” – Het Parool

“De zinderende zon spat van het scherm.” – de Filmkrant

Film zien?

De beste films en documentaires uit het filmtheater, direct bij jou thuis.