La Chimera

Nieuwste filmsprookje van Alice Rohrwacher met Josh O'Connor in de hoofdrol

Bekijk de film voor €4,99 Bekijk later

Net uit het filmtheater.

Met haar nieuwste speelfilm zet Alice Rohrwacher (Lazzaro Felice) opnieuw een levensecht sprookje neer. La Chimera – te vertalen als ‘de onbereikbare droom’ – neemt je mee naar de jaren 80 in de Toscane, waar een Britse archeoloog zich aansluit bij een bende kunstrovers. Een film die even sprankelend als aangrijpend is; even droevig als diep romantisch.
 “Schiet recht het hart in”

★★★★ de Volkskrant

 


 

Jaren ’80, Riparbella aan de Tyrreense zee. Iedereen heeft zijn eigen ‘Chimera’, iets dat ze proberen te bereiken maar nooit kunnen vinden. De grafrovers van de Tombaroli bende jagen op gemakkelijke rijkdom door Etruskische relikwieën te stelen. De Britse Arthur sluit zich bij ze aan en probeert zo de leegte op te vullen die hij voelt sinds hij zijn grote liefde Beniamina verloor. In een avontuurlijke reis tussen de levenden en de doden, tussen bossen en steden, tussen feesten en eenzaamheid, blijkt het lot van alle zoekenden naar de Chimera volledig met elkaar verweven.

Na Le meraviglie (2014) en Lazzaro felice (2018) is La Chimera de afsluiter van een trilogie waarin Alice Rohrwacher de identiteit van Italië onderzoekt. De hoofdrol wordt gespeeld door Josh O’Conner die vooral bekend is van zijn rol als Prince Charles in The Crown. Hij speelde o.a. ook in God’s Own Country, Only You en Mothering Sunday.
 


 

“Pure filmmagie van Italiaanse bodem” ★★★★★ Trouw

“Een onweerstaanbaar schelmenverhaal” ★★★★ VPRO Cinema

“Een film van onschatbare waarde” ★★★★ NRC

“Verrast continu” ★★★★★ Cinemagazine

“Weet qua vorm volledig te overtuigen” ★★★★1/2 FilmTotaal

“Het is de pure romantiek van de dromers en de schimmenjagers die betovert” – de Filmkrant

Film zien?

De beste films en documentaires uit het filmtheater, direct bij jou thuis.

Onze programma's

  • Italiaanse films

    Hier vind je een overzicht van de Italiaanse films op Picl. Godetevi il film!

    Bekijk programma