Kuessipan

Authentiek en poëtisch drama over de kracht van vriendschap tussen twee vrouwen

Houd mij op de hoogte Deze film is niet meer beschikbaar

De twee vriendinnen Mikuan en Shaniss groeien samen op in een Innu reservaat, maar leiden een totaal ander leven. De een woont veilig bij haar liefhebbende familie, de ander brengt haar jeugd door in verschillende gebroken huizen.
 “Toont de veerkracht van een diepe vriendschap”

Het Parool

 


 

Naarmate ze ouder worden komen de verschillen steeds meer boven drijven en staat hun vriendschap op het spel. Als kinderen beloofden Mikuan en Shaniss elkaar voor altijd samen te zullen blijven, maar is hun liefde voor elkaar sterk genoeg? 

Naast authentieke, inheemse elementen bevat het poëtische Kuessipan universele thema’s als familie, criminaliteit, gemeenschap, verbondenheid en de kracht van vriendschap tussen vrouwen. De film is gebaseerd op de gelijknamige roman (2013) van de Canadese schrijfster Naomi Fontaine. De term ‘Kuessipan’, afkomstig uit de Innu taal, betekent zoiets als “het is jouw beurt om je verhaal te vertellen.”
 


 

Kuessipan is op zijn best als deze thematiek terloops ter sprake komt of en passant gevangen in documentaire-achtige scènes.” ★★★ NRC

“Vooral het verhaal van die twee vriendinnen die andere wegen inslaan” ★★★ Trouw

“Met veel gevoel voor nuance en poëzie schetst Verreault hoe dat levenspad, dat aanvankelijk in steen gebeiteld lijkt te zitten, misschien toch te verleggen is.” – Het Parool

Film zien?

De beste films en documentaires uit het filmtheater, direct bij jou thuis.