Knor

Meervoudig Gouden Kalf winnaar en bijzonder vertederende biggenfilm

Houd mij op de hoogte Deze film is niet meer beschikbaar

Voor het eerst in de geschiedenis won een animatiefilm het Gouden Kalf voor Beste Film. En dik verdiend, want deze vegavriendelijke stop-motionfilm zit bomvol humor, is beestig goed gemaakt en is ontzettend leuk voor jong én oud.
 “Overtuigt op alle fronten”

★★★★★ NRC

 


 

Hieperdepiep, Babs is jarig! Ze hoopt heel erg dat ze een puppy krijgt, maar haar vader is jammer genoeg allergisch. Van haar opa Tuitjes, die Babs nog maar net heeft ontmoet, krijgt ze een biggetje cadeau. Babs is door het dolle heen en noemt hem Knor, maar haar ouders zijn er minder blij mee. Vooral Babs’ mama lijkt iets tegen opa’s cadeau te hebben. Dus geeft ze een voorwaarde: Knor moet slagen voor de puppycursus. Tegelijkertijd maakt het dorp zich klaar voor de grote worstenwedstrijd van de Vereniging voor Vleeswaren van Verse Varkens. En daar moet ze Knor koste wat het kost van uit de buurt houden.

Bij de afgelopen Gouden Kalveren uitreiking was Knor de grote winnaar. De film van Mascha Halberstad verzilverde drie van de vijf nominaties: Beste Regie, Beste Film en Beste Production Design. Daarnaast is de film nu ook ingezonden voor een Oscar.
 


 

“Meesterlijke animatiefilm” ★★★★★ AD

“De magie zit ‘m in de beelden” ★★★★ VPRO Cinema

“Aan elk detail is te merken dat familiefilm Knor met liefde gemaakt is” ★★★★ de Volkskrant

“Aanstekelijke komedie zonder leeftijdsgrenzen” de Filmkrant

Film zien?

De beste films en documentaires uit het filmtheater, direct bij jou thuis.

Onze programma's

  • Beste Films van 2022

    Blik terug op het afgelopen jaar met de beste films en documentaires

    Bekijk programma