Judy

Een fenomenale Renée Zellweger speelt het getroebleerde showbizzicoon Judy Garland

Houd mij op de hoogte Deze film is niet meer beschikbaar

Somewhere over the rainbow is het leven als één van de eerste wereldwijde showbizzsterren niet zo glamoureus. Drugs, mentale problemen en onoprechte mensen, Judy maakte het allemaal mee. Renée Zellweger kreeg helemaal terecht een Oscar voor haar prestatie in deze biopic.
 “Razend knap hoe Renée Zellweger acteert”

★★★★ VPRO Cinema

 


 

Nadat haar carrière in Amerika op een laag pitje is komen te staan, reist Judy Garland in 1968 af naar Londen voor een reeks uitverkochte theatershows. Hiermee hoopt ze genoeg geld te verdienen om een stabiel leven te kunnen creëren voor haar kinderen die in Amerika zijn achtergebleven. Judy leeft al sinds dat ze een kindster was op medicijnen en drank. Terwijl meerdere mensen van Judy willen profiteren wanneer zij in de war is, probeert Judy haar eigen keuzes te maken om simpelweg gelukkig te zijn met haar gezin.

Ondersteund door de bekende liedjes, waaronder het iconische ‘Somewhere Over the Rainbow’, vertolkt Renée Zellweger op indrukwekkende wijze de rol van deze grootsheid en laat zien hoe fragiel en kwetsbaar Judy Garland heeft geleefd.
 


 

“Het acteren van Renée Zellweger geeft Judy een dosis doorvoeld realisme” ★★★★ de Volkskrant

“De muziek is fraai met het drama verweven” ★★★★ NRC

“Het is het belangrijkste wat een biopic kan doen: laten zien waarom een ster een ster was.” – de Filmkrant

Film zien?

De beste films en documentaires uit het filmtheater, direct bij jou thuis.