Joe

Een ingetogen Nicolas Cage als alcoholist die op het rechte pad probeert te blijven

Bekijk de film voor €4,99 Bekijk later

Net uit het filmtheater.

Met Joe bewezen zowel Nicolas Cage als regisseur David Gordon Green dat ze wel degelijk veel in hun mars hebben. Het jonge talent Tye Sheridan maakte de samenstelling compleet. In het rauwe drama speelt Cage de opvliegende alcoholist Joe, die op het rechte pad probeert te blijven. Wanneer tiener Gary voor zijn bedrijf komt werken, ontfermt Joe zich over hem en ontstaat langzaamaan een bijzondere band.
 “Een van de beste rollen die Cage ooit speelde”

★★★★ NRC

 


 

Ex-gedetineerde Joe heeft in het ruige Texas de leiding over een groep mannen die gezonde bomen vergiftigt. Een leven vol geweld, drank en betaalde liefde. Op een dag meldt de 15-jarige Gary zich bij hem, op zoek naar werk. Afkomstig uit een verknipt gezin met een gewelddadige vader, hoopt hij door hard werken aan zijn uitzichtloze bestaan te kunnen ontsnappen. Voor Gary is Joe de held en de uitweg die hij zoekt. Joe herkent zichzelf in de jongen en probeert hem te behoeden voor de misstappen die hij zelf maakte.

Joe is gebaseerd op de gelijknamige roman van Larry Brown, met Nicolas Cage eindelijk weer in een ingetogen karakterrol, zoals we lang daarvoor ook zagen in Leaving Las Vegas (1995) en Adaptation (2002). Tye Sheridan (Mud, The Tree of Life en recenter Asphalt City) won voor zijn rol de Best New Young Actor award op het filmfestival in Venetië 2014.

Meer mooie rollen van Cage vind je in ons programma Picl ♥️ Nicolas Cage.
 


 

“De poëtische regie verleent alle ellende een prachtig randje.” ★★★★ VPRO Cinema

“Tijdens de meanderende aanloop is de film op zijn best” ★★★ de Volkskrant

“Een knappe prestatie van Green en de acteurs” ★★★★1/2 Cinemagazine

“Broeierig drama met een fenomenale Sheridan” ★★★1/2 FilmTotaal

“Zowel regisseur David Gordon Green als acteur Nicolas Cage tonen voor het eerst in lange tijd weer wat ze écht kunnen” – de Filmkrant

Film zien?

De beste films en documentaires uit het filmtheater, direct bij jou thuis.

Onze programma's

  • Picl ♥️ Nicolas Cage

    Een paar mooiste rollen van deze levende legende op een rijtje

    Bekijk programma