Jesús López

Magisch-realistisch verhaal over verlies en identiteit op het Argentijnse platteland

Houd mij op de hoogte Deze film is niet meer beschikbaar

Voor de dorpelingen op het Argentijnse platteland is racen bijna even heilig als God. En voor de jongeren vormt het een uitlaatklep in de anders weinig inspirerende omgeving. Zeker voor Abel, die na de plotselinge dood van zijn neef en racester Jesús steeds meer in zijn huid kruipt, zowel op als naast het racecircuit.
 “Sfeervolle film die indruk maakt”

★★★★ de Volkskrant

 


 

Het hele dorp is in shock als de jonge en geliefde autocoureur Jesús López om het leven komt bij een ongeluk. Zijn neef Abel, een doelloze tiener, had niet veel met zijn neef, maar raakt steeds meer verweven in zijn leven; hij draagt niet alleen Jesús’ kleding en zoekt toenadering tot diens vrienden, ook trekt hij in bij de ouders van de omgekomen coureur. Aanvankelijk kijkt het dorp er niet van op, maar naarmate Abel steeds meer op zijn neef gaat lijken, begint men zich ongemakkelijk te voelen. Als er in het dorp een race ter nagedachtenis aan Jesús wordt georganiseerd, doet Abel mee in de auto van Jesús.

Regisseur Maximiliano Schonfeld situeerde deze film in een plattelandsgemeenschap in Argentinië, waarbij hij invoelbaar maakt hoe het leven is voor de jongeren die er wonen. Deze psychologische benadering vermengt hij in dit verhaal over transformatie en verrijzenis met magisch-realistische elementen. Winnaar Best Latin American Film, Mar del Plata Film Festival en genomineerd in World Cinema Specials van World Cinema Amsterdam 2022.
 


 

“Nu en dan beeldschoon gefilmd” ★★★ NRC

“Het mooist is het openingsshot van Jesús op zijn motor, met lange, vlammende haren.” ★★★ VPRO Cinema

“Sterke dramafilm over relaties in een hechte Argentijnse gemeenschap” – Het Parool

“Schonfeld verrast je met een mysterieuze, magisch-realistische ingreep” – de Filmkrant

Film zien?

De beste films en documentaires uit het filmtheater, direct bij jou thuis.