Jackie

Oscarwinnares Natalie Portman is ijzersterk als First Lady na de moord op Kennedy

Houd mij op de hoogte Deze film is niet meer beschikbaar

Na de moord op president John F. Kennedy, vecht First Lady Jackie zich door haar verdriet heen om haar kinderen te troosten en de nalatenschap van haar man veilig te stellen. Bijzonder overtuigend gespeeld door Natalie Portman, die genomineerd werd voor een Oscar.
 “Een glimmende biopic”

★★★★★ NRC

 


 

Jackie vertelt het verhaal van de moord op Kennedy en de vier dagen van nationale rouw, maar dan volledig door de ogen van de charismatische First Lady. Een periode waarin de hele wereld zijn blik richtte op de beroemde weduwe. Een vrouw in rouw, die zich juist sterk moest houden om een geschokte natie gerust te stellen en het beeld van haar echtgenoot voor de eeuwigheid historisch te bepalen.

De hoofdrol is voor Oscarwinnares Natalie Portman (Black Swan, Vox Lux) en de regie is in de handen van de veelgeprezen cineast Pablo Larraín, die eerder hoge ogen gooide met No (2012) en Neruda (2016). Jackie werd genomineerd voor maar liefst drie Oscars, waaronder die voor Beste Actrice. Bij de BAFTA Awards won de film de prijs voor Beste Costume Design en op het prestigieuze filmfestival van Venetië werd ‘ie bekroond met de prijs voor Beste Scenario.
 


 

“Een geweldige Natalie Portman als Jacky Kennedy” ★★★★★ Het Parool

“Van aankleding tot muziek: artistiek is de film subliem verzorgd.” ★★★★ VPRO Cinema

“Toont de menselijke én iconische kant van een jonge first lady” ★★★★ Trouw

“Larraín bewijst hiermee wederom een van de beste en meest scherpzinnige regisseurs van dit moment te zijn” – de Filmkrant

Film zien?

De beste films en documentaires uit het filmtheater, direct bij jou thuis.