Irgendwann werden wir uns alles erzählen

Gepassioneerd drama over vrouwelijke seksualiteit in een net verenigd Duitsland

Houd mij op de hoogte Deze film is niet meer beschikbaar

De muur is gevallen en de Oost-Duitse jeugd kan eindelijk genieten van Westerse luxe. In deze snel veranderende wereld ontdekt een jonge vrouw ook haar seksuele vrijheid. Een soms ruig, gepassioneerd drama van de Duits-Iraans-Frans Emily Atef (Plus que jamais).“Rauwe, complexe intimiteit”

★★★ de Volkskrant

 


 

Het is de hete zomer van 1990 in een plattelandsdorpje in voormalig Oost-Duitsland. De bijna 19-jarige Maria woont bij haar vriend en zijn ouders op de boerderij en begint aan een zorgeloze vakantie, waarin ze voor het eerst kan genieten van alles wat het Westen te bieden heeft. De muur is namelijk net gevallen en de twee Duitslanden zijn verenigd. Ze stort zich op boeken en vergezelt haar vriend die ambitie heeft om fotograaf te worden, maar zelf weet ze niet waar ze heen wil met haar leven. Het nieuwe tijdperk geeft zoveel nieuwe opties dat ze er doelloos van wordt.

Die doelloosheid wordt gedeeld door de mysterieuze buurman, die Maria naar zich toe trekt. Ondanks het leeftijdsverschil van twintig jaar voelt Maria een gemak in zijn aanwezigheid die ze niet vindt in haar dagelijkse leven. De uitdagende blikken slaan snel over in een gepassioneerde seksuele relatie, waarin Maria een nieuwe, ruige kant van zichzelf ontdekt. Het is het begin van een geheime, allesoverheersende relatie.

Emily Atef, de bekroonde regisseur van Plus que jamais (2022) baseerde deze film op het boek van Daniela Krien.


 

“Een harde liefde in verenigd Duitsland” ★★★ NRC

“Woeste aantrekkingskracht” ★★★ Trouw

“Sensuele coming-of-age-film” – de Filmkrant

“Something mythic, tragic and romantic” ★★★★ The Guardian

Film zien?

De beste films en documentaires uit het filmtheater, direct bij jou thuis.