Inu-Oh

Levendige, muzikale Japanse animatie die genomineerd was bij de Golden Globes

Houd mij op de hoogte Deze film is niet meer beschikbaar

Een explosie aan kleuren en stijlen vormen het toneel van deze muzikale animatie van Japanse bodem. Een film over eigenwaarde, vooroordelen en vriendschap, die internationaal gelauwerd werd op filmfestivals en door de pers.
 “Een visuele mokerslag die je vooral moet ondergaan”

★★★★ NRC

 


 

Inu-Oh wordt geboren met een uniek uiterlijk. De mensen om hem heen zijn hierdoor zo ontzet, dat ze elke centimeter van zijn lichaam bedekken met kleding, zelfs zijn gezicht wordt verborgen achter een masker. Op een dag ontmoet hij een jonge blinde muzikant genaamd Tomona. Terwijl Tomona een intrigerend lied over het verwarde lot speelt, ontdekt Inu-Oh dat hij over een ongelooflijk dansvermogen beschikt. Ze worden onafscheidelijk als vrienden en zakenpartners, waarbij ze hun creatieve gaven gebruiken om te overleven aan de randen van de maatschappij. Ze spelen lied na lied en worden langzaam maar zeker grote sterren. Met zijn muziek betovert Inu-Oh zijn publiek en geleidelijk aan begint hij te veranderen in iemand van ongekende schoonheid. Maar waarom is Tomona blind en waarom is Inu-oh geboren met zijn unieke uiterlijk? Deze film vertelt het verhaal over de vriendschap van de twee sterren, die dansend en zingend proberen achter de waarheid te komen en zo elkaars vloek te verbreken.

Inu-Oh was te zien bij IFFR, werd bij de Golden Globes genomineerd voor Beste Animatiefilm en was in de Orizzonti-competitie in Venetië kanshebber voor de prijs voor Beste Film. In Japan was de film een megasucces.
 


 

“Heerlijk getekende, zotte mix van stijlen en invloeden” ★★★★ de Volkskrant

“Uitbundige anime van grootmeester Masaaki Yuasa” ★★★ VPRO Cinema

“Een film over de vraag welke verhalen wel en niet worden toegelaten” – de Filmkrant

★★★★ The Guardian

Film zien?

De beste films en documentaires uit het filmtheater, direct bij jou thuis.