Inside the Yellow Cocoon Shell

Slow cinema in zijn meest gedurfde, radicale vorm. Bekroond op het Cannes Filmfestival

Houd mij op de hoogte Binnenkort op Picl

Wanneer Thiện terugkeert naar het platteland van zijn jeugd, blijkt dat het begin van een spirituele (zelf)ontdekkingstocht. Het Vietnamese Inside the Yellow Cocoon Shell is slow cinema in zijn meest gedurfde, radicale vorm. Vorig jaar bekroond met de Camera d’Or van het festival van Cannes.

Nadat zijn ouders naar de VS waren geëmigreerd, verhuisde Thiện van de provincie naar het Zuid-Vietnamese Saigon, waar hij als regisseur van bruiloftsreportages zijn brood verdient. Wanneer zijn schoonzus bij een brommerongeluk om het leven komt, ontfermt hij zich noodgedwongen over haar vijfjarige zoon Dao. Diens vader is al jaren spoorloos. Voor de begrafenis reist Thiện met de kist en het kind terug naar zijn geboortegrond. Die reis neemt gaandeweg de vorm aan van een spirituele ontdekkingstocht voor de met geloofstwijfel worstelende Thiện. Naar het einde toe raken realiteit en droom steeds inniger met elkaar verknoopt.

Met uitzonderlijk lange takes, trage zooms en een spaarzame montage dompelt debutant Phạm Thiên Ân de kijker onder in Thiệns ervaringen. Die bestaan vooral uit schijnbaar toevallige maar daarom niet minder betekenisvolle ontmoetingen. Eye Filmmuseum haalt Inside the Yellow Cocoon Shell deze zomer naar Nederland als onderdeel van Previously Unreleased.

  • Still van de film Inside the Yellow Cocoon Shell, onderdeel van Previously Unreleased

Film zien?

De beste films en documentaires uit het filmtheater, direct bij jou thuis.

Onze programma's

  • Previously Unreleased

    Internationaal bejubelde films verzameld door Eye Filmmuseum

    Bekijk programma