Inner Landscape

Laat je meevoeren door mistige valleien en felgroene rijstvelden in de kameropera Si Fan

Deze film is niet meer beschikbaar

“Ik denk niet na bij het componeren, maar volg mijn hart,” vertelt de Chinese componist Guo Wenjing over de totstandkoming van zijn kameropera Si Fan. Een unieke combinatie van de traditionele opera van zijn geboortestreek Sichuan en zijn eigen muziek.
 “Boeiende documentaire”

★★★★ de Volkskrant

 


 

In 2015 componeerde Guo Wenjing de kameropera Si Fan (‘liefdesverlangen’) voor het Nieuw Ensemble. Documentairemaker Frank Scheffer volgde hem tijdens dit project, waarvoor Guo zich onderdompelde in de volksmuziek uit zijn geboortestreek Sichuan. Ed Spanjaard, de chef-dirigent van het Nieuw Ensemble, komt hem in China opzoeken om ingewijd te worden in de geheimen van de Sichuaanse opera. Ook Shen Tiemei, sterzangeres van de Sichuan-opera, komt aan het woord in deze bijzondere ontmoeting tussen Oost en West, traditie en de moderne tijd.

Inner Landscape is het tweede deel van een vierluik, waarvan het eerste deel Gozaran – Time Passing, over de Iraanse componist Nader Mashayekhi, in 2011 op het IDFA in première ging. In 2015 maakte Frank Scheffer reeds een ‘work in progress’ onder dezelfde naam.
 


 

“Fraaie Chinese landschapsbeelden” ★★★★ NRC

“Documentairemaker Frank Scheffer etaleert opnieuw zijn onmiskenbare talent als chroniqueur van de klassieke muziek.” – de Filmkrant

Film zien?

De beste films en documentaires uit het filmtheater, direct bij jou thuis.