Incendies

Een tweeling ontrafelt hun verleden in deze bekroonde film van Denis Villeneuve (Dune)

Houd mij op de hoogte Deze film is niet meer beschikbaar

Voordat de Canadese filmmaker Denis Villeneuve de filmwereld overdonderde met zijn sci-fi epos Dune (en binnenkort weer met Dune: Part Two), maakte hij o.a. deze film. Over een tweeling die na de dood van hun moeder in het Midden-Oosten hun familiegeschiedenis ontrafelt. Zonder de dystopische inslag van Dune, maar minstens zo meeslepend. Incendies werd genomineerd voor de Oscar voor beste buitenlandse film.
 “Meesterwerk”

★★★★★ FilmTotaal

 


 

De tweeling Jeanne en Simon Marwan is verbijsterd wanneer zij bij de notaris twee brieven ontvangen van hun overleden moeder Nawal. Eén brief is gericht aan hun vader, van wie ze dachten dat hij overleden was en één is voor hun broer, van wiens bestaan ze niets afwisten. Ze vertrekken naar het Midden-Oosten om meer te weten te komen over hun familiegeschiedenis. Hier ontdekken ze het tragische lot van hun moeder, dat zowel getekend was door oorlog en haat, als door de moed van een uitzonderlijke vrouw.

Incendies is een adaptatie van het succesvolle theaterstuk ‘Incendies’ van het Libanees-Canadese multitalent Wajdi Mouawad. De hoofdrol wordt geweldig vertolkt door Lubna Azabal (The Blue Caftan, Adam, Rebel). Regisseur Denis Villeneuve maakte onder meer Arrival (2016) en Blade Runner 2049 (2017). Zijn nieuwste film Dune: Part Two is vanaf 29 februari in de theaters te zien.
 


 

“IJzersterk drama” ★★★★ VPRO Cinema

“Alles wat een filmverhaal moet zijn” ★★★★ NRC

“Het camerawerk, de muziek en het acteerwerk is uitmuntend” ★★★★1/2 Cinemagazine

“Overdonderende climax” – de Filmkrant

Film zien?

De beste films en documentaires uit het filmtheater, direct bij jou thuis.

Onze programma's

  • Regie Voorafjes

    Maak je klaar voor nieuw werk van gerenommeerde regisseurs met hun eerdere films

    Bekijk programma