In the Court of the Crimson King

Het universum van de legendarische band King Crimson komt messcherp tot leven

Houd mij op de hoogte Deze film is niet meer beschikbaar

King Crimson hoef je niet te kennen om je te laten meevoeren door deze muziekdocu. De Londense rockgroep viel een jaar na hun oprichting in 1969 al uit elkaar, maar bestaat 50 jaar later nog steeds. 23 bandleden passeerden door de jaren heen de revue, met als constante factor de veeleisende bandleider Robert Fripp. In the Court of the Crimson King is een messcherp portret van mensen die alles opofferen voor muziek.
 “Briljant, glashelder portret van muzikale obsessie”

★★★★★ NRC

 


 

King Crimson is zo’n band waar mensen letterlijk dolgraag bij willen horen. Al meer dan 50 jaar leidt de obsessieve en inmiddels 73-jarige Robert Fripp (ook beroemd om zijn werk met David Bowie en Brian Eno) een unieke creatieve omgeving waarin het uiterste van de bandleden wordt geëist. Het is een onvoorspelbaar universum waarin het buitengewone mogelijk is, niets zeker is en niet iedereen het ongeschonden overleeft.

In the Court of the Crimson King had eigenlijk een traditionele documentaire over het 50-jarig jubileum van de band moeten worden. In plaats daarvan – met dank aan Robert Fripp – werd het iets heel anders: een diepgaand en tegelijkertijd humorvol verhaal over tijd, de dood, familie en de kracht van muziek om levens te veranderen.
 


 

“Prikkelende muziekdocu toont mystieke kracht van muziek” ★★★★ Trouw

“Het levert regelmatige grappige gesprekjes op, die af en toe ook de diepte induiken.” ★★★ VPRO Cinema

“Biedt bij vlagen een mooi beeld van een band op leeftijd” ★★★ Cinemagazine

“Like an episode of The Office but with huge drum kits, grizzled roadies and rapturous fans” ★★★★ The Guardian

  • Still van de muziek documentaire In the Court of the Crimson King

Film zien?

De beste films en documentaires uit het filmtheater, direct bij jou thuis.