Il Colibrì

Sterk Italiaans familie epos met Pierfrancesco Favino en Nanni Moretti

Houd mij op de hoogte Deze film is niet meer beschikbaar

In deze meeslepende film, die zijn wortels heeft in de gelijknamige bestseller van Sandro Veronesi, volgen we het levensverhaal van Marco (gespeeld door Pierfrancesco Favino). Terwijl de grenzen van de realiteit vervagen en de diepste emoties worden blootgelegd, springt Il Colibrì tussen heden en verleden en tussen vreugde en verdriet. De film opende het prestigieuze Filmfestival van Rome.
 “Biedt stof tot nadenken”

★★★ NRC

 


 

Als kind brengt Marco de zomers van zijn jeugd door aan de Toscaanse kust. Daar groeit hij op, wordt hij verliefd, maar moet hij ook om leren gaan met een groot verlies. Als volwassen man leeft Marco tussen Rome en Parijs als gerespecteerd arts. Ondertussen ziet hij zijn dochter opgroeien en komt hij een oude geliefde tegen. Ondanks vreugde en verdriet vindt hij zijn evenwicht. Net als een kolibrie.

Regisseur Francesca Archibugi zet met Il Colibrì een gelaagd, Italiaanse drama neer over familie, liefde en de kracht van het leven. Met onder meer Pierfrancesco Favino (L’ultima notte di Amore, Il Traditore), Bérénice Bejo (The Artist) en Nanni Moretti (Il sol dell’avvenire, Mia Madre).
 


 

“Bijzonder aangename filmervaring” ★★★1/2 Cinemagazine

“Gelaagd drama” ★★★1/2 FilmVandaag

“Het verhaal blijft fascineren” – Vertigo

Film zien?

De beste films en documentaires uit het filmtheater, direct bij jou thuis.