Il Buco

Een fenomenale en onvergetelijke tocht in een van de diepste grotten ter wereld

Houd mij op de hoogte Deze film is niet meer beschikbaar

In 1961 maakt een groep onverschrokken wetenschappers een expeditie naar de ongerepte Italiaanse regio Calabrië. Verborgen in het Pollino-gebergte ligt een nog niet in kaart gebrachte grot van maar liefst zevenhonderd meter diep. Een spannende tocht, die in deze wonderschone film is gereconstrueerd.
 “Het magistrale Il Buco is ontzettend spannend en toch machtig kalm”

★★★★★ de Volkskrant

 


 

Gadegeslagen door een oude schaapherder zakken de speleologen langzaam het donker in. Waar de herder de omgeving op zijn duimpje kent, tasten zij letterlijk in het duister. Door steentjes en brandend papier naar beneden te gooien, proberen ze te zien en horen hoe diep de afgrond is.

Met Il Buco herschept regisseur Michelangelo Frammartino (Le Quattro Volte) op meesterlijke wijze een expeditie naar het binnenste van de aarde waar de tijd stilstaat en mens en natuur samenvloeien. Het levert een unieke ervaring op, waarmee Frammartino een visuele hommage brengt aan het prachtige Calabrische landschap. Il Buco ging in première op het Filmfestival van Venetië, waar hij werd bekroond met de Juryprijs.
 


 

“Magnifiek bewegend prentenboek” ★★★★ VPRO Cinema

Il buco is van een spectaculaire schoonheid” ★★★★ De Morgen

★★★★ NRC

“Sublieme film die de onbreekbare band tussen de kunsten en de natuur benadrukt” – de Filmkrant

Film zien?

De beste films en documentaires uit het filmtheater, direct bij jou thuis.