Ich Bin Dein Mensch

Wat als een robot jouw perfecte levenspartner kan zijn?

Houd mij op de hoogte Deze film is niet meer beschikbaar

Wetenschapper Alma werkt bij het vooraanstaande Pergamonmuseum in Berlijn. Om in aanmerking te komen voor extra onderzoeksbudget, wordt ze overgehaald om deel te nemen aan een bijzondere studie.
 “Originele, grappige en charmante sciencefiction-romkom”

★★★★ NRC

 


 

Ze moet drie weken lang samenwonen met een levensechte robot, die volledig op haar persoonlijke behoeftes en karakter is afgestemd. En zo ontmoet Alma Tom, het mechanische equivalent van haar perfecte levenspartner, die tot het absolute uiterste zal gaan om haar gelukkig te maken.

Ich Bin Dein Mensch is een humoristisch drama dat niet alleen de romantische komedie een nieuwe draai geeft, maar dat ook doet voor het robotgenre. Regisseur Maria Schrader (vooral bekend van de Netflix-serie Unorthodox) stelt met de film vragen over de rol van technologie in ons leven, over hoe we liefhebben, en de waarde van geluk.

Hoofdrolspeler Maren Eggert won op filmfestival van Berlijn de acteerprijs voor haar rol. Haar tegenspeler – Britse acteur Dan Stevens – ken je misschien wel als Matthew Crawley uit de immens populaire serie Downton Abbey.
 


 

“Sterk geacteerd, knap geschreven” ★★★★ de Volkskrant

“De eigenzinnige romkom wordt steeds beter” ★★★★ Trouw

“Een aardige (anti-)romcom, die de genreclichés op de hak neemt, mijmert over menselijkheid en liefde, en over de waarde van geluk.” ★★★ VPRO Cinema

“Maakt vakkundig gebruik van de charme en chemie van de twee hoofdrolspelers” – de Filmkrant

Film zien?

De beste films en documentaires uit het filmtheater, direct bij jou thuis.