Hypnosen

Ongemakkelijk grappige satire met een flinke dosis plaatsvervangende schaamte

Bekijk de film voor €8,99 Bekijk later

Nu ook te zien in het filmtheater.

Millennial-stel André en Vera gaan deelnemen aan een inspiratieweekend voor startups. Maar na een sessie met een hypnotherapeut is Vera ineens al haar sociale geremdheid kwijt. Het resultaat: 98 minuten van plaatsvervangende schaamte. Hypnosen is een heerlijk bijtende satire op hoe we ons conformeren aan heersende opvattingen. Kunnen we mensen wel écht accepteren zoals ze zijn?
 “Heerlijk droogkomische pastiche”

★★★★ VPRO Cinema

 


 

André en Vera willen de wereld veroveren met een internationale app die zich richt op de gezondheid van vrouwen. Voordat ze hun startup presenteren aan potentiële investeerders, volgen ze een intensief trainingsprogramma waarin ondernemersgoeroe Julian leert hoe startups goed en effectief kunnen pitchen. Een dag voor het trainingsweekend doet Vera nog een hypnosesessie om van haar rookverslaving af te komen. Ze voelt zich daarna sociaal minder geremd, assertief en gaat zich nogal anders gedragen. Tijdens het trainingsweekend leidt dit natuurlijk tot amusante gevolgen en ontspoort hun ingestudeerde pitch volledig.

Hypnosen is het speelfilmdebuut van de Zweedse regisseur Ernst De Geer. De hoofdrollen worden gespeeld door Asta Kamma August en Herbert Nordrum – die we kennen van The Worst Person in the World.
 


 

“Confronteert de kijker met een fascinerend ongemak” ★★★★ Trouw

“De humor doet denken aan Toni Erdmann” ★★★★ NRC

“Geestige satire op de wereld van start-ups en millennials” – Het Parool

“De Geer bewandelt knap – zeker voor een debutant – het dappere pad om ons uit te dagen in plaats van simpele antwoorden te geven.” – de Filmkrant

  • Still van de film Hypnosen

Film zien?

De beste films en documentaires uit het filmtheater, direct bij jou thuis.