Humanist Vampire Too Sensitive to Kill

Deze Canadese debuutfilm is een charmante komedie over een te aardige vampier

Bekijk de film voor €4,99 Bekijk later

Net uit het filmtheater.

Een vampier mét empathie – dat klinkt bijna onmogelijk. Maar tienervampier Sasha is te aardig om haar slagtanden in de nek van mensen te zetten. Een middelbare scholier met zelfmoordneigingen lijkt uitkomst te bieden. Het lichtvoetige Humanist Vampire Too Sensitive to Kill geeft met veel humor een nieuwe draai aan het vampier-genre. Deze Frans-Canadese debuutfilm viel meermaals in de prijzen op het filmfestival van Venetië.
 “Raak, warm speelfilmdebuut”

★★★★ de Volkskrant

 


 

Sasha is een tienervampier – of eigenlijk een tiener van 68 jaar oud – met een probleem. In tegenstelling tot haar vader, moeder en zus komen haar hoektanden niet naar buiten als ze honger heeft maar alleen als ze empathie voelt voor haar slachtoffer. Zelf vindt ze zakjes bloedplasma een prima surrogaat, maar haar ouders vinden het echt hoogste tijd dat ze zich tot een echte vampirella transformeert. Dan ontmoet ze Paul, een chronisch depressieve puber die ervan overtuigd is dat het leven hem niks te bieden heeft en zich daarom als haar gewillige prooi aanbiedt.

De fijne hoofdrol van Humanist Vampire Too Sensitive to Kill wordt gespeeld door Sara Montpetit, die eerder te zien was in Falcon Lake (2022).
 


 

“Vermakelijke horrorkomedie” ★★★ VPRO Cinema

“Jonge Sara Montpetit is een fascinerend raadselachtige verschijning” ★★★★ Trouw

“Ontwapenende vampier-coming-of-age” – Het Parool

“Onweerstaanbaar en geestig romcoming­-of-age debuut” – de Filmkrant

  • still van de film Humanist Vampire Too Sensitive to Kill

Film zien?

De beste films en documentaires uit het filmtheater, direct bij jou thuis.