How to Blow Up a Pipeline

Uiterst spannende thriller waarin activisten een oliepijplijn willen opblazen

Houd mij op de hoogte Deze film is niet meer beschikbaar

We kennen thrillers over ontvoeringen, overvallen en vliegtuigkapingen, maar nog nooit zagen we klimaatactivisten in de hoofdrol. Maak je klaar voor nagelbijtende momenten terwijl een groep activisten een oliepijplijn probeert op te blazen in een radicale, maar nodige poging om aandacht te vragen voor de slachtoffers van klimaatverandering.
 “Veel meer dan alleen klimaatacitvisme”

★★★★ VPRO Cinema

 


 

Wat hebben een jonge vrouw die net wees werd, een stel Texanen, een jongen uit een reservaat voor Native Americans en een losbandig stel punkers gemeenschappelijk? Ze zijn allemaal slachtoffer van fossiele brandstoffen. Of het nou gaat over vervuilde lucht of klimaatverandering, ieder individu van deze geheime activistische groep heeft een reden om een signaal af te geven. Minutieus gepland door leider Xochitl, die begon met privéjachten en vervuilende auto’s te saboteren, beraamt de groep om een oliepijplijn in West-Texas op te blazen als ultiem teken van verzet. De bommen maken en planten ze helemaal zelf, waardoor dramatische momenten over de levens van de protagonisten worden afgewisseld met nagelbijtend spannende scènes waarin alles mis kan gaan.

How to Blow Up a Pipeline ging in première tijdens het filmfestival van Toronto en is gebaseerd op het controversiële, gelijknamige non-fictieboek van Andreas Malm.
 


 

“Uitstekend geacteerd en zenuwslopend” ★★★ de Volkskrant

“Houdt je constant op het puntje van je stoel” – Het Parool

“Goldhaber laat het oordeel aan de kijker” – Trouw

“De afwezigheid van een leidend personage werkt goed. Het creëert de spanning die deze ecothriller nodig heeft: gaat de aanslag lukken?” – de Filmkrant

“Explosively Tarantino-esque eco thriller” ★★★★ The Guardian

Film zien?

De beste films en documentaires uit het filmtheater, direct bij jou thuis.