Home

Fien Troch maakte deze gewaagde film over de kloof tussen tieners en volwassenen

Houd mij op de hoogte Deze film is niet meer beschikbaar

De Belgische filmmaker Fien Troch weet in Home het beste uit haar acteurs te trekken en vertelt daarmee een verhaal dat voor veel mensen bijna pijnlijk herkenbaar is. Home won de prijs voor Beste Regie in de Orizzonti competitie van Filmfestival Venetië en won op het Film Fest Gent de publieksprijs. Trochs nieuwste film Holly zie je vanaf 7 maart in de filmtheaters en vanaf 21 maart op Picl.
 “Vlijmscherp en allesbehalve sentimenteel drama”

★★★★ VPRO Cinema

 


 

De 17-jarige Kevin komt uit de gevangenis en vindt onderdak bij zijn oom en tante. Hij probeert het verleden achter zich te laten en wordt opgenomen in de vriendenkring van zijn neef Sammy. Daardoor ontmoet hij ook John, die in een ondraaglijke situatie met zijn moeder leeft. Hij kan geen kant op en Kevin wil hem helpen. Op een zekere avond komen vragen over verraad, vertrouwen en loyaliteit op onherroepelijke wijze naar boven. Hoe moet het leven van de jongens door? En wat heb je dan aan volwassenen?

Home is de vierde speelfilm van Fien Troch. Eerder maakte zij Een ander zijn geluk (2005), Unspoken (2009) en Kid (2013), waarin ze ingaat op gebroken gezinnen en de kloof tussen ouders en kinderen. In haar nieuwste film Holly werpt Troch opnieuw een blik op de ongrijpbare wereld waarin jongeren (ongewild) terecht komen.
 


 

“Vanaf het begin verontrustend” ★★★★ de Volkskrant

“Klassieke documentairestijl” ★★★★ NRC

“Troch weet het maximale uit haar jonge spelers te halen” ★★★★ Filmtotaal

Film zien?

De beste films en documentaires uit het filmtheater, direct bij jou thuis.

Onze programma's

  • Regie Voorafjes

    Maak je klaar voor nieuw werk van gerenommeerde regisseurs met hun eerdere films

    Bekijk programma