Holland Pop 1970

Docu over het Holland Pop Festival in 1970: het Europese antwoord op Woodstock

Bekijk de film voor €8,99 Bekijk later

Nu ook te zien in het filmtheater.

In 1970 vond in Rotterdam het Holland Pop Festival plaats, een historisch festival dat wordt beschouwd als het Europese antwoord op het legendarische Woodstock Festival van 1969. Het festival was een belangrijk moment in de Europese muziekgeschiedenis als het eerste grootschalige festival waar bezoekers op het festivalterrein konden overnachten. Wat was de impact van dit driedaagse spektakel?
 “Geeft leuke inkijkjes”

★★★ Trouw

 


 

Bijna 100.000 mensen kwamen in het Rotterdamse Kralingse Bos samen om drie dagen lang te genieten van de meest legendarische bands ter wereld, waaronder Santana, Jefferson Airplane en Pink Floyd. Het love en peace tijdperk was op haar hoogtepunt. Terwijl de muziek de lucht vulde, werden de geesten verheven: op het festivalterrein werd vrijelijk geblowd en volop liefde bedreven. Met recht ging het festival de boeken in als ‘Woodstock aan de Maas’.

In de docu Holland Pop 1970 neemt de Rotterdamse filmmaker Ferri Ronteltap de kijker mee terug in de tijd, waarbij hij door middel van interviews met de organisatoren Georges Knap en Berry Visser en een uitgebreide verzameling archiefbeelden een levendig portret schetst van dit unieke hoofdstuk in de Nederlandse muziekgeschiedenis.

Meer docu’s zien? Bekijk onze selectie documentaires.
 


 

“Blijft mooi om te zien hoe in 1970 werd geploeterd om het vrije festivalleven voor komende generaties mogelijk te maken” ★★★ de Volkskrant

“Met name interessant wanneer hij ingaat op de totstandkoming van het festival” ★★★ FilmTotaal

“Absoluut wel leuk om te zien” ★★★ Cinemagazine

Film zien?

De beste films en documentaires uit het filmtheater, direct bij jou thuis.

Onze programma's

  • Nederlandse films

    Hier vind je een overzicht van de Nederlandse films die nu op Picl te zien zijn

    Bekijk programma
  • Docu’s op Picl

    Ontdek hier de nieuwste, mooiste, en meest indrukwekkendste documentaires

    Bekijk programma