Hockney, I love View

Zomerse roadtrip over twee vrienden en hun missie om David Hockney te ontmoeten

Bekijk de film voor €8,99 Bekijk later

Nu ook te zien in het filmtheater.

Voor de Nederlandse schilder Pieter Athmer was zijn grote idool plotseling heel dichtbij: de beroemde David Hockney verhuisde in 2019 van LA naar Normandië. Pieter besloot een speciaal schilderij te maken en dat aan hem aan te bieden. Goede vriend en regisseur Gerardjan Rijnders zag er een documentaire in en samen vertrokken ze naar Normandië. Hockney, I love View is een zomerse roadtrip over twee vrienden met een misse, over kunst, en de ideeën achter Hockney’s schilderijen.
 “Een luchtige, aangenaam verpozende soort-van-roadmovie”

– de Filmkrant

 


 

De inmiddels 87-jarige David Hockney is zowel de bekendste als populairste levende schilder van dit moment. Er gaat nooit een moment voorbij dat er ergens ter wereld geen grote tentoonstelling van zijn werk is. Zijn schilderij ‘Portrait of an Artist’ uit 1972 werd in 2018 verkocht voor $ 90 miljoen. Naast een succesvol kunstenaar is hij vooral ook een vernieuwer op het gebied van perspectief in zowel fotografie als schilderkunst. En hij is de ontdekker van geheimen en verloren gegane kennis van de oude meesters, waarmee hij voor veel opschudding in de kunstwereld heeft gezorgd.

De Engelse kunstenaar veranderde ook Pieter Athmers kijk op het leven. In de documentaire Hockney, I love View hoopt Pieter eindelijk zijn grote inspirator te ontmoeten.
 


 

“Een gemoedelijk kabbelende roadtrip” – Het Parool

Film zien?

De beste films en documentaires uit het filmtheater, direct bij jou thuis.

Onze programma's

  • Nederlandse films

    Hier vind je een overzicht van de Nederlandse films die nu op Picl te zien zijn

    Bekijk programma
  • Docu’s op Picl

    Ontdek hier de nieuwste, mooiste, en meest indrukwekkendste documentaires

    Bekijk programma