Hitler heeft mijn roze konijn gestolen

De negenjarige Anna verandert van een zorgeloos meisje in een vluchteling

Houd mij op de hoogte Deze film is niet meer beschikbaar

De negenjarige, Joodse Anna groeit op in Duitsland in de jaren 30. Wanneer haar vader plotseling verdwijnt, moet ze Berlijn ontvluchten.
 “Erg mooi gefilmd en gespeeld”

★★★ VPRO Cinema

 


 

Overal in Berlijn duiken posters op met de afbeelding van Hitler en de sfeer van oproer hangt in de straten. Anna heeft het te druk met school en vrienden om te beseffen dat de wereld die zij kent op springen staat. Wanneer haar vader, een Joodse journalist, plotseling verdwijnt moet haar familie halsoverkop Duitsland ontvluchten. Terwijl ze op een nieuwe plek een nieuwe taal leert en nieuwe vrienden maakt, beseft Anna dat het leven nooit meer hetzelfde zal zijn. Ze gaat vanaf nu door het leven als een vluchteling.

Hitler heeft mijn roze konijn gestolen is een boekverfilming van het levensverhaal van schrijfster Judith Kerr. Ze schreef het gelijknamige boek meer dan vijftig jaar geleden, zodat haar eigen kinderen zouden begrijpen waar hun moeder vandaan kwam. Voor regisseur Caroline Link is dit niet de eerste film die inzoomt op het vooroorlogse Duitsland. In 2003 won ze een Oscar voor haar film Nowhere in Africa.
 


 

“Effectieve manier om jonge kijkers het onderwerp te laten zien” ★★★ Trouw

Film zien?

De beste films en documentaires uit het filmtheater, direct bij jou thuis.