Hit the Road

Fenomenale Iraanse roadmovie die even grappig als aangrijpend is

Houd mij op de hoogte Deze film is niet meer beschikbaar

Een familie van vier rijdt door een prachtig desolaat Iraans landschap. Vader heeft zijn been in het gips, moeder lacht door haar tranen heen, de jongste zoon stuitert als vuurwerk door het voertuig, terwijl de jongvolwassen zoon in stilte zijn ogen op de weg richt.
 “Fantastisch speelfilmdebuut vol geweldige vondsten”

★★★★★ Trouw

 


 

Het wordt al snel duidelijk dit niet een gewoon uitstapje is maar een afscheidsreis, waarbij het gezin zich vastklampt aan herinneringen van het verleden, worstelt met angsten voor het onbekende en zich zorgen maakt om de zieke hond.

Hit the Road is een gevoelig portret met de nodige humor van een gezin dat de pijn van een naderend afscheid wanhopig wil uitstellen. De film is het fenomenale speelfilmdebuut van Panah Panahi, zoon van de gerenommeerde regisseur Jafar Panahi (Taxi Teheran). Met muziek van verbannen Iraanse popmuzikanten en een geprezen cast heeft Hit the Road al meerdere prijzen ontvangen, waaronder tweemaal Beste Film (London International Film Festival; Mar del Plata International Film Festival).
 


 

“Heerlijke roadmovie die nieuw aanvoelt en volstrekt uniek is” ★★★★ VPRO Cinema

“Betoverende mix van weemoed, levenslust en verbeelding” ★★★★ de Volkskrant

★★★★ NRC

“Een trefzeker debuut waarin humor en poëzie, ernst en ontroering op vanzelfsprekende wijze samensmelten.” – de Filmkrant

Film zien?

De beste films en documentaires uit het filmtheater, direct bij jou thuis.