High Life

Sci-fi thriller van filmdiva Claire Denis, met Juliette Binoche en Robert Pattinson

Houd mij op de hoogte Deze film is niet meer beschikbaar

Meer zien van Claire Denis? Avec amour et acharnement (eveneens met Juliette Binoche) is nu te zien in het filmtheater en haar nieuwste film Stars at Noon verschijnt in 2023.

Ver voorbij ons zonnestelsel leven Monte en zijn dochter volledig geïsoleerd aan boord van een ruimtevaartuig. Ze zijn de enige overlevenden van een groep veroordeelde criminelen die als proefdieren op een uitzichtloze missie zijn gestuurd.
 “Dit is een film die groots wil zijn en daar ook in slaagt”

★★★★ Trouw

 


 

De rest van de crew, geleid door een arts met sinistere motieven, is verdwenen. Door zijn dochter ervaart de eenzame en sterk gedisciplineerde Monte voor het eerst onvoorwaardelijke liefde. Met enkel elkaar als houvast naderen ze hun onafwendbare bestemming: het zwarte gat waarin tijd en ruimte ophouden te bestaan.

In het claustrofobische High Life behandelt gerenommeerd regisseur Claire Denis (Beau travail, Chocolat) nog altijd haar lievelingsthema’s: lichamen en buitenstaanders, die tegelijk begeerd en afgewezen worden. Bovenal is de film een fascinerend werk over de vraag hoe je je menselijkheid behoudt in de ruimte. De hoofdrollen worden gespeeld door Robert Pattinson (Twilight, The Lighthouse) en Juliette Binoche (La vérité, The English Patient). Na de wereldpremière op het Toronto International Film Festival kreeg de film juichende reacties van de internationale pers.
 


 

“Denis vertrouwt volkomen op de fantasie van de kijker” ★★★★ VPRO Cinema

“De finesse heeft een hypnotiserend effect” ★★★★ de Volkskrant

“De shots van het sterrenstelsel en zwarte gaten in zijn uiterst fraai” ★★★ NRC

“Houdt Denis’ reputatie als eigenzinnig en gevoelvol cineast hoog” – de Filmkrant

Film zien?

De beste films en documentaires uit het filmtheater, direct bij jou thuis.