Hermitage The Power of Art

Laat je verwonderen door de pracht en praal en rijke geschiedenis van De Hermitage

Houd mij op de hoogte Deze film is niet meer beschikbaar

De Hermitage in Sint-Petersburg trekt jaarlijks meer dan 4 miljoen bezoekers. Een imposante plek die al 250 jaar het hart vormt van de tweede stad van Rusland, met inmiddels een collectie van ruim 3 miljoen kunstwerken.

Hermitage – The Power of Art gaat over de rijke geschiedenis van het gebouw, de stad en de vele mensen die hier geleefd hebben te midden van kunst, literatuur, muziek en poëzie. Over de stichter van de stad Peter de Grote en zijn liefde voor de Hollandse meesters, de allereerste kunstcollectie die door Catharina de Grote in 1764 bemachtigd werd, de overwinning van de Russische keizer Alexander I op Napoleon en de revolutie van 1917 tot het Sint-Petersburg van nu.

De bekroonde Italiaanse acteur Toni Servillo (La Grande Bellezza) gidst de toeschouwer langs het magnifieke interieur van de Hermitage, met kunst van Europese meesters als Leonardo da Vinci, Rafaël, Van Eyck, Rubens en Rembrandt, door het winterpaleis, het theater, langs de Loggia van Rafaël, de portrettengalerij van oorlogshelden en de allergrootste Matisse collectie ter wereld.


 

“Je krijgt zin in een weekend Sint-Petersburg.” ★★★ de Volkskrant

★★★ NRC

Film zien?

De beste films en documentaires uit het filmtheater, direct bij jou thuis.