Her

Joaquin Phoenix wordt verliefd op zijn computer in dit Oscarwinnend liefdesverhaal

Houd mij op de hoogte Deze film is niet meer beschikbaar

Het is het jaar 2025. De alleenstaande Theodore Twombly raakt verstrikt in een meeslepend en verbazingwekkend liefdesverhaal met Samantha. De liefde is wederzijds, maar er is een kink in de kabel: Samantha is een computer.
 “Vol kleine verrassingen”

★★★★★ Trouw

 


 

Theodore is een beetje een zonderling. Hij werkt voor een bedrijf dat persoonlijke brieven schrijft voor klanten en ondertussen probeert hij over de breuk met zijn vrouw Catherine heen te komen. Zijn dagen lijken steeds meer op elkaar en hij is op zoek naar een nieuwe uitdaging. Dan stuit hij op een nieuw product dat hij besluit uit te proberen.

Het gaat om een intelligent, zelfbewust en zelflerend besturingssysteem dat al zijn gecomputeriseerde voorwerpen kan overnemen. Het stelt zich voor als Samantha en heeft een vrouwenstem en -persoonlijkheid. Hoe langer Theodore communiceert met Samantha, hoe beter ze elkaar leren kennen en hoe meer er van beide kanten een oprechte liefdesrelatie ontstaat.

Her won tientallen internationale prijzen, waaronder een Oscar en Golden Globe voor Beste Originele Scenario. De film werd daarnaast voor vier andere Oscars genomineerd, waaronder die voor Beste Film. Oscarwinnaar Joaquin Phoenix (Joker) schittert in de rol van Theodore.
 


 

“Mooi droefgeestig vertolkt door Joaquin Phoenix, die zich kort na The Master bewijst als een van de grootste Amerikaanse acteurs van deze tijd” ★★★★★ Trouw

“Boven alles een liefdesverhaal” ★★★★ Het Parool

“Zo’n unieke film die de tijdgeest in zijn hart treft” ★★★★ NRC

Film zien?

De beste films en documentaires uit het filmtheater, direct bij jou thuis.