Happy End

Zwart-komisch drama van tweevoudig Gouden Palm-winnaar Michael Haneke

Deze film is niet meer beschikbaar

Wanneer de getroebleerde, bijna dertienjarige Eve bij haar even getroebleerde familie in Calais intrekt, blijken hypocrisie, cynisme en vijandigheid de normaalste zaak van de wereld.

De mater familias, Anne Laurent, staat aan het hoofd van een groot bouwbedrijf, dat ze heeft overgenomen van haar dementerende vader. De rijke familie Laurent woont in een groot landhuis in Calais en wordt met moeite bijeengehouden door Anne, die niet bepaald op de steun van haar familie kan rekenen.

Als Eve, de 13-jarige dochter van Anne’s broer Thomas, na de dood van haar moeder bij de familie komt wonen, worden de verkrampte familiebanden blootgelegd. Door de ogen van Eve zien we de hypocrisie en de geheimen van de schijnwereld die de familie voor zichzelf geschapen heeft.

Happy End is de nieuwste film van tweevoudig Gouden Palm-winnaar Michael Haneke (Amour, Das Weisse Band) met in de hoofdrol zijn geliefde acteurs Isabelle Huppert (Elle) en Jean-Louis Trintignant (Amour, Un homme et une femme).

“Dit is Haneke op z’n vrolijkst en misschien ook op zijn meest cynisch […] Happy End is een echte Haneke.” ★★★★ Trouw

“Secuur, indringend en soms geestig […] Haneke is weer helemaal Haneke.” ★★★★ de Volkskrant

“Even bijtend, scherp en zwart-komisch als zijn beste werk” ★★★★ VPRO Cinema


Picl Poule: NL-AUT
Speciaal voor iedereen die veel liever een film kijkt dan een wedstrijd, heeft Picl dit EK de beste Europese duels geselecteerd. Films van Nederlandse bodem én uitspelers vormen samen een divers programma om de komende weken je filmhart bij op te halen.

Film zien?

De beste films en documentaires uit het filmtheater, direct bij jou thuis.