Gräns

Ali Abbasi maakte dit beestelijk intrigerend filmsprookje over anders zijn en erbij horen

Houd mij op de hoogte Deze film is niet meer beschikbaar

Ben jij helemaal geïntrigeerd geraakt door Gräns? Mis dan Ali Abbasi’s nieuwe film Holy Spider niet. Vanaf 10 november in de filmtheaters.

Bizar, vervreemdend, maar toch ergens heel herkenbaar. Dit beestige thrillersprookje volgt Tina, die door haar uiterlijk en haar gave nooit het gevoel had normaal te zijn. Tot ze Vore ontmoet en hij haar helpt om zichzelf te ontdekken.
 “Een van de meest originele, gedurfde en verontrustende films van het jaar”

★★★★ NRC

 


 

Tina is een waardevolle kracht bij de grenswacht. Ze is in staat gevoelens als schuld, schaamte en angst te ruiken en pikt zo moeiteloos smokkelaars uit de menigte. Op een dag stapt er een verdacht uitziende man van de veerboot. Niet in staat te ontdekken wat hij verbergt, raakt Tina gebiologeerd door deze Vore en zijn mysterieuze aura. Ze voelt met hem een verwantschap die ze met anderen niet kent. Haar onderzoek naar hem onthult veel meer dan ze kon verwachten. Nu moet ze kiezen of ze Vore’s schokkende waarheid zal accepteren.

Gräns is een onvoorspelbare en aangrijpende genremix van regisseur Ali Abbasi en scenarist John Ajvide Lindqvist, de schrijver van Let the Right One In. De film won de Un Certain Regard Award op het filmfestival van Cannes 2018.
 


 

“Dit uitmuntend opgebouwde portret balanceert kundig tussen liefdesdrama, monsterhorror en detective.” ★★★★ de Volkskrant

“Voortreffelijke hoofdvertolkers” ★★★★ AD

“Fascinerend hoe Abbasi horror met drama laat versmelten” ★★★★ Trouw

“Een fantastisch juweeltje, dat dit jaar in Cannes zeer terecht werd gelauwerd” ★★★★ De Telegraaf

Film zien?

De beste films en documentaires uit het filmtheater, direct bij jou thuis.