Gimme Shelter

Legendarische docu over de beruchte tournee van The Rolling Stones in 1969

Houd mij op de hoogte Deze film is niet meer beschikbaar

In 1969 tourden The Rolling Stones door de VS. Hun allerlaatste concert in San Francisco liep gewelddadig uit de hand en markeerde het einde van het hippietijdperk. In deze fameuze docu uit 1970 zien we beelden van de optredens, het geweld, close-ups van jonge bezoekers en hoe The Stones terugkeken op het concert. Gimme Shelter is nu tijdelijk opnieuw te zien op het grote doek, dus bezoek je favoriete filmhuis of bekijk de film hier online.
 “Fameuze documentaire”

★★★★ VPRO Cinema

 


 

De film toont beelden van de twee laatste concerten van de beruchte tour in het najaar van 1969; het concert in Madison Square garden en een week later een gratis concert in San Francisco’s Altamont Speedway. Dat laatste concert transformeert in een clash tussen 300.000 mensen van de zogenoemde ‘Love Generation’ en een tiental Hells Angels die waren ingehuurd om de orde te bewaken, met als tragisch dieptepunt de dood van de 18-jarige Meredith Hunter die met messteken om het leven werd gebracht. Slechts vier maanden na het zo vreedzame Woodstock leek het Altamont concert het einde te markeren van het liefdevolle hippietijdperk.

Regisseurs David Maysles, Albert Maysles en Charlotte Zwerin waren aanwezig en hebben de gebeurtenissen op beeld vastgelegd. Gimme Shelter ging in 1971 in première op het filmfestival van Cannes en werd later dat jaar ook uitgebracht in de Nederlandse bioscopen. Nu is de film opnieuw en in gerestaureerde versie uitgebracht in de filmtheaters.
 


 

“Captures both sides of the rock & roll dream” – Rolling Stone

“Een pracht van een tijdsdocument” ★★★★ Cinemagazine

  • Still van de documentaire Gimme Shelter

Film zien?

De beste films en documentaires uit het filmtheater, direct bij jou thuis.