Gerlach

Feelgood film over de eigenwijze Gerlach, de laatste akkerbouwer

Houd mij op de hoogte Deze film is niet meer beschikbaar

Al meer dan een halve eeuw boert Gerlach onder de rook van Schiphol. Hij is de laatste kleine akkerbouwer uit zijn gebied die het boeren nog weet vol te houden. Tussen distributiecentra, snelwegen en multinationals beweegt hij op zijn eigen tempo. Hoe houdt hij dat vol?
 “Rust, liefde, humor en gevoel”

★★★★ NRC

 


 

Met hulp van zijn beste vriend Rinus verbouwt boer Gerlach aardappelen, bieten, graan en aardbeien op zijn akkers in Amstelveen. De oogst verkopen ze vanuit de schuur. Om hem heen heeft Gerlach alles zien veranderen. Zijn simpele houten huisje is inmiddels ingeklemd door een Shell tankstation, een McDonalds en distributiecentra. Terwijl projectontwikkelaars op zijn land azen en de klimaatverandering zijn oogst ontregelt, blijft Gerlach fier overeind met zijn onnavolgbare humor en filosofische blik op de wereld, en geholpen door zijn liefhebbende broers en vrienden. Zijn huisje is de regendruppel waarin de wereld weerspiegeld wordt.

Gerlach is een poëtisch epos over een eigengereide boer die alle tegenwind van het leven met waardigheid trotseert. De documentaire is de nieuwe film van Aliona van der Horst (Liefde is Aardappelen, Turn Your Body to the Sun) en Luuk Bouwman (Allen Tegen Allen).
 


 

“Volkomen terecht bekroond als beste Nederlandse documentaire” ★★★★ de Volkskrant

“Hartverscheurend portret” ★★★★ Trouw

“Sympathieke documentaire laat ander beeld van de boer zien” ★★★★ Cinemagazine

Film zien?

De beste films en documentaires uit het filmtheater, direct bij jou thuis.

Onze programma's

  • Nederlandse films

    Hier vind je een overzicht van de Nederlandse films die nu op Picl te zien zijn

    Bekijk programma