Future Shocked

Een urgente zoektocht naar waarom onze maatschappij vandaag de dag zo polariseert

Houd mij op de hoogte Deze film is niet meer beschikbaar

De tijden veranderen en de maatschappij evolueert voortdurend. Wat vandaag als normaal wordt beschouwd, kan binnen enkele decennia al onacceptabel zijn. Dat is op zich niets nieuws. Maar de snelheid waarmee de morele regels de laatste jaren evolueren, is dat wel. Hoe komt een verandering in moraal tot stand?

Rond thema’s als gender, klimaat en ras woeden de laatste jaren heftige maatschappelijke debatten, waarbij een voorhoede activisten steeds verder voorop loopt. Een deel van de bevolking volgt niet meer en zet de hakken in het zand. De snelle gedragsverandering die gevraagd wordt, blijkt, hoe nodig en dringend ze ook is, voor velen helaas onhaalbaar. De polarisatie, flink gestimuleerd door de sociale media, neemt ongekende vormen aan. Wat is er hier aan de hand? En hoe krijgen we in een deze gespannen situatie dan toch snel die noodzakelijke vooruitgang gerealiseerd?

In Future Shocked wordt gezocht naar antwoorden op vragen waar velen van Generation X, gesandwicht tussen de ‘wokers’ en de ‘boomers’, vandaag mee worstelen. Aan de hand van interviews met moraalfilosofen, sociologen en psychologen, en geïllustreerd met een massa aan beeldfragmenten, geeft de film inzicht in hoe maatschappelijke verandering werkt, waarom ons morele landschap vandaag zo sterk verandert en hoe we polarisatie tegen kunnen gaan.

Film zien?

De beste films en documentaires uit het filmtheater, direct bij jou thuis.