Four Daughters

Dit persoonlijke en provocerende verhaal danst op de grens tussen docu en fictie

Bekijk de film voor €4,99 Bekijk later

Net uit het filmtheater.

Olfa Hamrouni, een gescheiden vrouw en moeder van vier dochters, werd zeven jaar geleden plotseling het onderwerp van krantenkoppen. Twee van haar dochters hadden de familie verlaten om zich aan te sluiten bij IS in Syrië. Met Four Daughters vertelt regisseur Kaouther Ben Hania op experimentele wijze het verhaal van Olfa en benadert zo radicalisering zoals niet eerder vertoond. Genomineerd voor de Oscar voor Beste Documentaire en een publieksfavoriet op IFFR.
 “Grootste kracht zit in het verhaal zelf”

★★★★ de Volkskrant

 


 

Olfa is de moeder van vier meisjes. Op een dag verdwijnen haar twee oudste dochters. Regisseur Kaouther Ben Hania (The Man Who Sold His Skin) vertelt het verhaal van die verdwijning samen met Olfa, haar twee overgebleven dochters en met professionele acteurs. Een intieme vertelling vol hoop, verzet en verdriet over botsende werelden en wat het betekent om moeder of zus te zijn.

Het unieke Four Daughters zweeft tussen documentaire en fictie. De film werd geselecteerd voor de competitie van het Filmfestival van Cannes, waar hij de prijs voor Beste Documentaire en de Positive Cinema Award won, en hij was in de race voor de Oscar voor Beste Documentaire. Zowel Olfa, haar dochters als de actrices nemen je mee in de leefwereld van de familie en laten je op het einde verstomd achter.

Meer docu’s zien? Bekijk onze selectie documentaires.
 


 

“Intrigerende film” ★★★★ VPRO Cinema

“Aangrijpende docudrama” ★★★ NRC

“Ben Hania zet een ijzersterk verhaal neer” ★★★★ Cinemagazine

“Een hybride van fictie en realiteit, waarin het navertellen, bevragen en fictionaliseren van het verleden subliem in elkaar overlopen” – de Filmkrant

Film zien?

De beste films en documentaires uit het filmtheater, direct bij jou thuis.

Onze programma's

  • De winnaars van Cannes 2023

    De belangrijkste prijswinnaars van het Cannes Filmfestival 2023 kijk je nu op Picl

    Bekijk programma
  • Docu’s op Picl

    Ontdek hier de nieuwste, mooiste, en meest indrukwekkendste documentaires

    Bekijk programma