Forest – I See You Everywhere

Dit hypnotiserend Hongaars drama won een Zilveren Beer op het filmfestival van Berlijn

Houd mij op de hoogte Deze film is niet meer beschikbaar

Een grootvader die zwijgt – leeft hij nog? Een man praat tegen een kledingkast – waarom doet hij dat? In zeven losstaande, maar elk hypnotiserende minidrama’s volgen we mensen die elk op een andere manier een crisis doormaken.
 “Benedek Fliegauf is een meester in sardonische observaties”

★★★★ NRC

 


 

Duistere, in alledaagse horror gedoopte verhalen. In het begin lijken de episodes nog onschuldig, maar het claustrofobische psychodrama wordt steeds intenser. Spookachtige figuren sluipen de levens en gesprekken van stellen en gezinnen binnen. Zij zijn de verlorenen, de onderdrukten en de vermisten. Een charlatan jaagt ondertussen naïeve zieke mensen de dood in. Het is moeilijk te zeggen wie hier het slachtoffer is en wie de schuldige.

Forest – I See You Everywhere is een antropologische verkenning in microrealistische stijl waarvoor amateurs samenwerkten met professionals. In beklemmende close-ups, koortsachtige dialogen en anarchistische stijl fileert regisseur Benedek Fliegauf de menselijke relaties. De vertelling over schuld en boete won in Berlijn de Zilveren Beer voor Best Supporting Performance.
 


 

“Spannende dialogen die dicht op de spelers zijn gefilmd” ★★★ VPRO Cinema

“Brengt op thematisch en psychologisch vlak veel interessante inzichten voor het voetlicht” ★★★ Cinemagazine

“Benedek Fliegauf lokt de kijker vlotjes zijn film binnen” – de Filmkrant

Film zien?

De beste films en documentaires uit het filmtheater, direct bij jou thuis.