Flux Gourmet

Smakelijke satire van de koning van de absurdistische thriller: Peter Strickland

Houd mij op de hoogte Deze film is niet meer beschikbaar

Roeren door pudding, een smoothie blenden, kipstukjes braden; het zouden allemaal nummers kunnen zijn op een album van de ‘sonic food’ band die de hoofdrol speelt in dit zwartkomische verhaal. Peter Strickland – een van Engelands meest unieke regisseurs – overtreft zichzelf met dit bizarre verhaal op de grens tussen vermaak en diepgang, ernst en satire.
 “Wonderlijk en hoogst origineel”

★★★★ NRC

 


 

Een muzikaal trio dat het geluid van voedselbereiding in performance art vertaalt, is te gast bij een cultureel instituut. Maar de leden van de band – Elle di Elle, Billy Rubin en Lamina Propria – zijn volop verwikkeld in een interne machtsstrijd. Elle denkt dat ze alles voor het zeggen heeft, maar over de naam voor de band kan ze niet beslissen. Ondertussen gaat de gastvrouw van het culturele instituut zich steeds meer met het creatieve proces bemoeien. De belevenissen van het trio en de voortgang van hun project worden gevolgd door een mislukte schrijver, die lijdt aan winderigheid. Tegen zijn zin in wordt hij onderdeel van de steeds verder ontaardende optredens en de bizarre gastronomische orgies die in het instituut plaatsvinden.

Regisseur Peter Strickland kun je kennen van zijn even originele films The Duke of Burgundy, In Fabric en Berberian Sound Studio. De rol van Billy Rubin wordt vertolkt door Asa Butterfield (bekend van Sex Education) en Gwendoline Christie als gastvrouw van het instituut kun je dan weer kennen van Game of Thrones.
 


 

“Verwacht geen conventionele plot, wel macabere schoonheid, gortdroog absurdisme en geestig commentaar op de kunstwereld.” ★★★★ VPRO Cinema

“Een film voor de fijnproevers die Stricklands bijtende humor, hang naar absurdisme en spel met geluid kunnen waarderen.” ★★★ de Volkskrant

“Heerlijk raar” – Het Parool

“Ook een kleinere film van een belangrijke maker kan essentiële cinema zijn” – de Filmkrant

Film zien?

De beste films en documentaires uit het filmtheater, direct bij jou thuis.