Flowers of Shanghai

Schitterende verfilming van het leven van prostituees in het laat 19-eeuwse Shanghai

Houd mij op de hoogte Deze film is niet meer beschikbaar

Filmmaker Hou Hsiao-hsien zoomt in op het emotionele leven van vijf prostituees in de jaren dat Shanghai een Britse concessie was. Stijlvolle period piece met mooie kostuums, prachtige maskers, schitterende decors én met ster Tony Leung als bordeelbezoekende hoge ambtenaar.
 “Een lust voor het oog”

★★★★ NRC

 


 

Tony Leung en andere sterren uit de Aziatische film spelen de hoofdrollen in deze historische vertelling over het leven in de door de Britten beheerde bordelen van het laat 19-eeuwse Shanghai. Ambtenaar Wang (Tony Leung) brengt zo ongeveer elk vrij moment door in de van de buitenwereld afgesloten huizen. De prostituees vinden er beschermers, er worden huwelijken gesloten, zaken gedaan en de opiumpijp gaat rond.

Flowers of Shanghai is een visueel overrompelende studie van een beroepsgroep ten tijde van de Qíng-dynastie, de laatste keizerlijke dynastie van China. De regisseur schildert de emoties van de prostituees subtiel, zonder veel woorden, en benadrukt hun isolement door een precieze mise-en-scène: de camera beweegt zich steeds heel langzaam van de ene kant van de kamer naar de andere en weer terug.

De destijds voor de competitie van Cannes geselecteerde film is nu in volle gerestaureerde glorie te zien.
 


 

“Film gemaakt met uiterste precisie en controle” – Het Parool

“De Taiwanese regisseur is de grootmeester van de subtiliteit.” – de Filmkrant

Film zien?

De beste films en documentaires uit het filmtheater, direct bij jou thuis.