Filmacademie Festival – Blok C

Swans Reflecting Elephants, This is your captain speaking & LOUDER! SO I CAN HEAR YOU

Houd mij op de hoogte Deze film is niet meer beschikbaar

Meer dan 80 studenten van de Nederlandse Filmacademie presenteren tijdens het Keep an Eye Filmacademie Festival hun eindexamenwerk. De afstudeerfilms zijn gebundeld in vier verschillende filmprogramma’s. Kijk hier de films uit Blok C.

Swans Reflecting Elephants
Niek Silvan, NL 2022, documentaire, 26′
Swans Reflecting Elephants is een film over de vervreemde relatie met het spiegelbeeld. Als regisseur Niek Silvan in de spiegel kijkt, ziet hij iemand die er zo monsterlijk uitziet dat het haast onmenselijk is. Zoekend naar een oplossing, drijven er pijnlijke antwoorden uit zijn jeugd naar boven. Deze film kwam tot stand in samenwerking met AVROTROS.

This is your captain speaking
Idriss Nabil, NL 2022, fictie, 24′
Om te voorkomen dat zijn muziekdocent Seydou het land wordt uitgestuurd, besluit de tienjarige Asare hem te adopteren. Als de volwassen realiteit Asare’s plan inhaalt, dreigt hij niet alleen Seydou te verliezen, maar ook zijn onschuldige blik. Deze film kwam tot stand in samenwerking met VPRO.

LOUDER! SO I CAN HEAR YOU
Laura Bokhoven, NL 2022, documentaire, 29′
In deze documentaire roadmovie zet een verborgen verhaal over de overleden vader van de filmmaakster een reis in het heden in gang. Onderweg vermengt het landschap zich met een poëtisch dialoog tussen vader en dochter en dienen voorbijgangers als raadgevers in het rouwproces en de zoektocht naar haar vaders verleden. Deze film kwam tot stand in samenwerking met HUMAN.

De volledige credits en meer informatie over de studenten zijn te vinden op filmacademiefestival.nl

Film zien?

De beste films en documentaires uit het filmtheater, direct bij jou thuis.

Onze programma's

  • Filmacademie Festival

    Ontdek het filmtalent van de toekomst in deze korte films van het Keep an Eye Filmacademie Festival

    Bekijk programma