Filmacademie Festival – Blok B

Commercials, To Break a Butterfly, Jongen van Hout & It Will Rain

Houd mij op de hoogte Deze film is niet meer beschikbaar

Meer dan 80 studenten van de Nederlandse Filmacademie presenteren tijdens het Keep an Eye Filmacademie Festival hun eindexamenwerk. De afstudeerfilms zijn gebundeld in vier verschillende filmprogramma’s. Kijk hier de films uit Blok B.

Commercials
Aan het einde van het vierde studiejaar maken de studenten één laatste korte oefening: een commercial. Dit jaar kregen zij de opdracht een commercial voor SIRE te maken voor één van twee fictieve campagnes: af en toe duurzaam is ook duurzaam of swipe eens wat vaker een echte bladzijde om.

To Break a Butterfly
Kate Hummel, NL 2022, fictie, 17′
Joy is dertien. De skatebaan is haar koninkrijk. Hier zijn zij en haar vrienden de baas. Maar op een avond gebeurt er iets vreemds. Een steekincident. Er is politie en Joy’s broer doet ineens raar. Wanneer Joy ontdekt wat er is gebeurd, kan ze dan nog genieten van skaten? Deze film kwam tot stand in samenwerking met BNNVARA.

Jongen van Hout
Eva Oosterveld, NL 2022, documentaire, 25′
Een jaar geleden vloog Stijn (14) uit de bocht; hij stopte met school en verbrak uit schaamte het contact met zijn moeder. Nu probeert hij houvast te vinden in zijn wereld vol verleidingen en verwachtingen, en vrede te maken met zijn omgeving en zichzelf. Deze film kwam tot stand in samenwerking met KRO-NCRV.

It Will Rain
Amir Zaza, NL 2022, fictie, 35′
Als de broers Nawras en Ward na protesten onterecht vast komen te zitten in een helse Syrische gevangenis, lijkt het einde van hun leven nabij. Op wonderlijke wijze komt Nawras vrij uit de gevangenis. Hij komt hierdoor voor een slopend dilemma te staan: moet hij blijven om te vechten tegen het onrecht in Syrië of moet hij zijn thuisland ontvluchten? Deze film kwam tot stand in samenwerking met HUMAN.

De volledige credits en meer informatie over de studenten zijn te vinden op filmacademiefestival.nl

Film zien?

De beste films en documentaires uit het filmtheater, direct bij jou thuis.

Onze programma's

  • Filmacademie Festival

    Ontdek het filmtalent van de toekomst in deze korte films van het Keep an Eye Filmacademie Festival

    Bekijk programma