Filmacademie Festival – Blok A

Eos, Entertain Me, Filho & Joan’s Theme

Houd mij op de hoogte Deze film is niet meer beschikbaar

Meer dan 80 studenten van de Nederlandse Filmacademie presenteren tijdens het Keep an Eye Filmacademie Festival hun eindexamenwerk. De afstudeerfilms zijn gebundeld in vier verschillende filmprogramma’s. Kijk hier de films uit Blok A.

Eos
Razan Hassan, NL 2022, fictie, 6′
In een dystopische wereld waar een onderdrukkend systeem mensen dwingt een masker te dragen, vindt Eos, een jonge rebel, een weg naar bevrijding door zich te verbinden met haar innerlijke zelf. Deze film kwam tot stand in samenwerking met BNNVARA.

Entertain Me
Beek Groot, NL 2022, fictie 28′
Revi droomt van een leven in de spotlights zoals zijn idolen in Hollywood. Als het cruiseschip, waar hij op werkt als Bingo-showhost, aanmeert in Amsterdam gaat hij die droom nog één keer achterna. Op deze tocht door Amsterdam komt hij er echter achter dat, in de wereld van nu, er geen plek is voor entertainers zoals hij en wordt hij geforceerd om zijn definitie van succes aan te passen. Deze film kwam tot stand in samenwerking met NTR.

Filho
Tomas Ponsteen, NL 2022, documentaire, 23′
Filmmaker Tomas Ponsteen is geadopteerd uit Brazilië en heeft niet de behoefte om op zoek te gaan naar zijn biologische moeder. Sinds onthullingen over adoptiemisstanden vraagt hij zich af in hoeverre zijn keuze om niet te zoeken vrijblijvend is. Deze film kwam tot stand in samenwerking met EOdocs.

Joan’s Theme
Kiefer Eijckelhof, NL 2022, fictie, 22′
Wanneer Joan auditie doet voor een belangrijke jazz master komt ze erachter dat het niet lukt om emotie in haar muziek te leggen. De ziekte van Joan’s moeder brengt haar uit evenwicht en beïnvloedt haar gevoelswereld. Joan gaat de strijd aan met de negatieve emoties, maar dit blijkt niet de oplossing. Deze film kwam tot stand in samenwerking met EO.

De volledige credits en meer informatie over de studenten zijn te vinden op filmacademiefestival.nl

Film zien?

De beste films en documentaires uit het filmtheater, direct bij jou thuis.

Onze programma's

  • Filmacademie Festival

    Ontdek het filmtalent van de toekomst in deze korte films van het Keep an Eye Filmacademie Festival

    Bekijk programma