Femi

Intense, spannende en meeslepende Nederlandse film over je demonen verslaan

Houd mij op de hoogte Deze film is niet meer beschikbaar

Genomineerd voor een Gouden Kalf in de categorie: Beste Hoofdrol Speelfilm

Als onderdeel van de NFF Debuutcompetitie bekijk je voorafgaand aan deze film de korte animatiefilm Hoeba!, aangeboden door Ultrakort.

Dennis verwacht een baby maar echt ruimte om gelukkig te zijn heeft hij niet, want zijn hoofd zit vol depressieve gedachten. Hij ontdekt een oplossing om van zijn demonen af te komen, maar dat zal hem ook wel wat kosten.
 “Ambitieuze nieuwkomer”

★★★★ Trouw

 


 

Geteisterd door suïcidale gedachten trekt de 21-jarige Dennis weer terug in bij zijn moeder in Eindhoven. Zijn hoogzwangere ex-vriendin Asha mag hij vanwege een woede-uitbarsting niet meer zien en Dennis’ aanstaande vaderschap maakt veel oud zeer los. Zestien jaar geleden was hij getuige van zijn vaders zelfmoord en door de naderende geboorte van zijn eigen zoon wordt de strijd tussen Dennis’ innerlijke demonen alsmaar heftiger.

Ten einde raad ziet Dennis nog maar één uitweg om zijn naasten te ontlasten: hij laat zich vervloeken met een voodoo-spreuk van een Nigeriaanse priester. Hoe meer Dennis’ lichaam geconsumeerd wordt door de vloek, hoe helderder zijn geest wordt. Om zijn ongeboren zoon te beschermen moet hij een groot offer brengen.

Femi is een intens speelfilmdebuut van regisseur Dwight Fagbamila, met in de hoofdrol een indrukwekkende Yannick Jozefzoon als de zwaar getormenteerde Dennis.
 


 

“Opmerkelijk debuut” ★★★★ NRC

“Knap sluimerend agressief spel van Yannick Jozefzoon” ★★★ de Volkskrant

“Indrukwekkend” – Het Parool

“Een jonge maker met een fantastische stijl” – de Filmkrant

 


 

Over Hoeba!
Drenthe, 4000 jaar voor onze jaartelling (om en nabij). Vier primitieve mannetjes bundelen de krachten om iets te bouwen dat ze beschermt tegen het gure weer. Maar wat?

Film zien?

De beste films en documentaires uit het filmtheater, direct bij jou thuis.