Fædre & mødre

Deense komedie over een uit de hand gelopen schooluitje met ouders

Houd mij op de hoogte Deze film is niet meer beschikbaar

Soms is het moeilijkste deel van kinderen hebben het omgaan met andere ouders. Zeker wanneer al die ouders samen met de kinderen op schoolreisje gaan en daar alle frustraties, rangordes en gebreken naar voor komen. Een hilarische Deense komedie die doet denken aan de Luizenmoeder.
 “Beslist amusant”

★★★ Trouw

 


 

Wanneer de dochter van het Deense echtpaar Piv en Ulrik naar een nieuwe school gaat, maakt het echtpaar kennis met de andere vaders en moeders uit de klas. Je hebt, net als in de klas, haantjes de voorste, buitenbeentjes en de populaire club. Kortom, er heerst een stevige hiërarchie, vol rivaliteit en verborgen agenda’s. De klas gaat een weekend op schoolreis en Piv en Ulrik zullen moeten strijden voor hun plek in de groep. Wat een idyllische trip voor de kinderen zou moeten zijn, haalt het slechtste in de ouders naar boven. Maar je hebt alles over voor je kind, toch?

Fædre & mødre is de vierde film van de Deense Paprika Steen, bekend als actrice uit onder meer Festen (1998) en vele andere films van Thomas Vinterberg en Lars von Trier.
 


 

“Een nachtelijke scène waarin de ouders zich verliezen in drank en drugs is een fraai hoogtepunt” ★★★ NRC

“Heeft fijne komische momenten” ★★★★ Cinemagazine

“Fratsen van vaders en moeders vervelen bijna nooit” ★★★ De Morgen

“Het materiaal is in goede handen bij acteur en regisseur Paprika Steen, die natuurlijke acteerprestaties uit haar ensemble krijgt.” – de Filmkrant

  • Still van de film Fædre & mødre

Film zien?

De beste films en documentaires uit het filmtheater, direct bij jou thuis.