Fabian Oder der Gang vor die Hunde

Eigenzinnige film waarin de stuurloze twintiger Fabian onverwachts verliefd wordt

Houd mij op de hoogte Deze film is niet meer beschikbaar

Het zijn de vroege jaren 30 in Berlijn. Jakob Fabian werkt op de reclameafdeling van een sigarettenmerk en zwerft ’s nachts door het extravagante nachtleven. Op zoek naar zijn plek in een samenleving getekend door oorlog en opkomend nazisme.
 “Enerverende, originele en vooral eigentijdse film”

★★★★ NRC

 


 

Wanneer hij kennismaakt met de zelfverzekerde Cornelia wordt hij onverwachts verliefd. Voor even lukt het hem om zijn pessimistische kijk op de wereld te vergeten, tot hij wordt ontslagen. In diezelfde tijd krijgt Cornelia juist een baan aangeboden door een man die weerzinwekkend veel van haar gecharmeerd is. Terwijl haar carrière een vliegende start maakt, worstelt Fabian met zijn toekomstperspectieven. Het contrast tussen zijn eigen omstandigheden en die van Cornelia begint langzaam zijn tol te eisen.

De film is een vrije vertaling van de gelijknamige roman van schrijver Erich Kästner uit 1931 en werd geselecteerd voor het filmfestival van Berlijn 2021. Hoofdrolspeler Tom Schilling speelde eerder in onder meer Werk ohne Autor (2018) en Oh Boy (2012).
 


 

“Wild, ongepolijst en experimenteel” ★★★ de Volkskrant

★★★ VPRO Cinema

“Wervelend […]. De onderlinge chemie tussen de drie hoofdrolspelers is sterk” – Het Parool

“Een waarschuwing uit het verleden” – de Filmkrant

Film zien?

De beste films en documentaires uit het filmtheater, direct bij jou thuis.