Evil Does Not Exist

Geraffineerd drama met onheilspellend slotakkoord van de maker van Drive My Car

Bekijk de film voor €4,99 Bekijk later

Net uit het filmtheater.

Na het monstersucces van zijn Oscarwinnende Drive My Car ging Hamaguchi Ryusuke aan de slag met iets heel anders. Wat begon als een verbeelding van nieuwe muziek van componist Eiko Ishibashi, resulteerde uiteindelijk in dit drama over natuur versus stad. Toch is Evil Does Not Exist verre van zwart-wit en laat de film je vooral zelf nadenken over waar het kwaad uit de titel naar verwijst.
 “Prachtige, contemplatieve film”

★★★★ VPRO Cinema

 


 

Takumi en zijn dochter Hana wonen in het dorpje Mizubiki nabij Tokio. Zoals de generaties voor hen leiden ze een bescheiden leven in harmonie met de natuur. Als op een dag bekend wordt dat er plannen zijn om een glamping vlakbij hun huis te bouwen – met gevolgen voor de watervoorziening – ontstaat er onrust onder de bewoners. De komst van de glamping zal de vreedzame gemeenschap en omliggende natuur voorgoed veranderen en heeft hevige gevolgen voor het leven van Takumi.

Evil Does Not Exist is de nieuwste film van de Japanse regisseur Hamaguchi Ryusuke, die internationaal doorbrak met het Oscarwinnende rouwdrama Drive My Car (2021) en de liefdestrilogie Wheel of Fortune and Fantasy (2021). Voor Evil Does Not Exist hermonteerde Hamaguchi een film die hij maakte in opdracht voor componist Eiko Ishibashi, die eerder de muziek componeerde voor Drive My Car.
 


 

“Hypnotiserend en grimmig Japans sprookje” ★★★★ Trouw

“Met een titel als Evil Does Not Exist zit je als filmkijker meteen op het puntje van je stoel.” ★★★★ NRC

“Fascinerend is de film zeker, tot het hoogst opmerkelijke slotstuk aan toe” ★★★★ de Volkskrant

“Hamaguchi zet de kijker voortdurend op het verkeerde been.” ★★★★ FilmTotaal

“Een film die nog lang blijft naspoken in je hoofd” – de Filmkrant

  • Still van de film Evil Does Not Exist

Film zien?

De beste films en documentaires uit het filmtheater, direct bij jou thuis.