Eternal Spring

Het spannende verhaal van een ongekend moedige inbraak op de Chinese staats-tv

Houd mij op de hoogte Deze film is niet meer beschikbaar

Let op: deze film is Engels ondertiteld.

“De geschiedenis heeft de Chinezen een les geleerd,” horen we aan het begin van deze film. “Wie durft op te staan tegen de Partij, zal lijden.” Toch is opstaan tegen de Chinese Communistische Partij precies wat een groep leden van de verboden spirituele beweging Falun Gong deed.

Op 5 maart 2002 braken ze in tijdens een uitzending van de Chinese staatstelevisie en lieten een video zien over de beweging. Hun verhaal is tot een animatie gemaakt door cartoonist Daxiong, zelf ook Falun Gong-beoefenaar. Zijn adembenemende en ijzingwekkende geanimeerde scènes worden afgewisseld met interviews met vele hoofdpersonen – dat wil zeggen: degenen die het overleefden en China wisten te ontvluchten. Naast de spannende verhalen over mensen als ‘Mr. White’, de onbevreesde en gepassioneerde ‘Big Truck’ en meesterbrein Liang – een grootmeester in geheime guerrilla-informatiecampagnes – overpeinst Daxiong zijn eigen keuzes en dilemma’s, en gaat hij de confrontatie aan met zijn pijn.

Eternal Spring is een emotioneel verhaal van ongekende moed en leven onder totalitaire heerschappij. Animatie en documentaire op ingenieuze manier gecombineerd, met adembenemend resultaat. De film is de Canadese Oscarinzending en won op het Hot Docs Canadian International Film Festival de Audience Award voor Beste Documentaire. En tijdens Movies that Matter 2022 ontving de film een speciale vermelding van de jury.

Deze film is onderdeel van Movies that Matter On Tour.

Film zien?

De beste films en documentaires uit het filmtheater, direct bij jou thuis.