Elizabeth

Blik terug op de ruim 70 jaar die Queen Elizabeth op de troon zat

Houd mij op de hoogte Deze film is niet meer beschikbaar

Dit jaar is het precies 70 jaar geleden dat koningin Elizabeth II de Britse troon besteeg; een historische mijlpaal. Het maakte haar, alleen op Lodewijk XIV na, de langstzittende monarch ooit. Op 8 september overleed Elizabeth op 96-jarige leeftijd.
 “Op zoek naar de mens achter het icoon”

★★★★ de Volkskrant

 


 

Aan de hand van uniek archiefmateriaal, recente beelden en home video’s van het publiek volgen we The Queen vanaf haar jonge jaren, tot aan het immens populaire media-icoon dat ze tot aan haar dood was. De film is een vrolijke viering van Elizabeths jubileum, maar gaat niet voorbij aan de drama’s en schandalen die zich in het Britse Koningshuis hebben afgespeeld. Na ruim 70 jaar op de troon en 15 premiers te hebben meegemaakt – van Winston Churchill tot de onlangs aangestelde Liz Truss – overleed Elizabeth op donderdag 8 september.

Elizabeth is een bijzondere, grappige en soms zelfs ondeugende viering van de langstzittende monarch ooit. Het is tevens de laatste film van regisseur Roger Michell (Notting Hill, The Duke), die in 2021 plotseling overleed.
 


 

“Lichtvoetig tijdsdocument […] dat losjes laveert tussen komedie en tragedie” ★★★ Trouw

“Mild sardonisch, innemend mozaïek” ★★★ NRC

“Gezellige beelden en olijke montages” – de Filmkrant

Film zien?

De beste films en documentaires uit het filmtheater, direct bij jou thuis.