Elephant

Teder en warm gefilmde ontluikende liefde tussen twee jongens op het Poolse platteland

Bekijk de film voor €4,99 Bekijk later

Net uit het filmtheater.

Kan een relatie bloeien als de omgeving er op tegen is? Het is de vraag die centraal staat in dit subtiele drama, dat zich afspeelt op het Poolse platteland. Twee jonge mannen worden verliefd, maar al snel begint het dorp te roddelen. Elephant is een prachtig gefilmd en teder coming of age-verhaal, met veel warme kleuren, nuance en sterk acteerwerk.

Op het conservatieve platteland van Polen woont twintiger Bartek samen met zijn moeilijke moeder. Met veel plichtsbesef maar ook veel liefde runt hij hun paardenboerderij. En daarnaast werkt hij in de lokale bar om de eindjes aan elkaar te kunnen knopen. Als muzikant Dawid in het dorp verschijnt, ziet Bartek hoe het leven ook kan zijn. Langzaam maar zeker groeit hun affectie naar elkaar en worden ze verliefd. Maar dan gaan de roddels door het dorp, en zal Bartek ingrijpende keuzes moeten maken.

De film doet denken aan het Britse God’s Own Country (2017), waarin het platteland ook decor was voor een verboden liefde. Het kalme en subtiele Elephant werd op locatie gefilmd in Polen.
 


 

“De warme beelden zorgen voor een zachtaardige sfeer” – Het Parool

“De scènes waarin Bartek en Dawid verliefd worden zijn eerst breekbaar en vervolgens aanstekelijk romantisch.” – de Filmkrant

  • Still van de film Elephant

Film zien?

De beste films en documentaires uit het filmtheater, direct bij jou thuis.

Onze programma's

  • Queer Summer

    Een zonnig filmfeest met zeven verhalen over jezelf durven en mogen zijn

    Bekijk programma