El Paraíso

Italiaans-Colombiaans drama over de band tussen een man, zijn moeder en zijn afkomst

Bekijk de film voor €8,99 Bekijk later

Nu ook te zien in het filmtheater.

Julio Cesar is een echt mama’s kind. Zelfs op zijn bijna veertigste woont hij nog altijd bij zijn moeder. De Colombiaan groeide op aan de rand van Rome, in de criminaliteit. Wanneer zijn moeder in problemen komt, moet hij naar zijn land van herkomst. Dat zorgt voor een origineel drama dat identiteit, migratie en familiebanden bevraagt. El Paraíso werd meermaals bekroond in Venetië.
 “Heeft personages waar je naar kunt blijven kijken”

★★★★ de Volkskrant

 


 

Julio Cesar woont al bijna heel zijn leven met zijn onvoorspelbare Colombiaanse moeder als illegale immigrant in Italië. Ze delen een huis aan de rivier, ze spenderen bijna elke minuut samen en hebben een passie voor salsa en merengue. Ze omgeven zich met criminaliteit en doen klusjes voor de plaatselijke drugsdealer. Ondanks hun illegale status en onzekerheid kan hun leven vooral als gelukkig worden omschreven. Ines, een jonge Colombiaanse die zojuist haar eerste reis als cocaïne ‘muilezel’ heeft gemaakt, brengt het duo in disbalans. Verlangen en jaloezie laaien op en zorgen ervoor dat de situatie escaleert. Julio moet gedwongen naar Colombia, waarvan hij alleen de eindeloze verhalen krijgt, en wordt daar geconfronteerd met zijn leven.

El Paraíso geeft zowel een persoonlijke inkijk in een onconventionele moeder-zoonrelatie, als een realistische blik op een immigrantenbestaan. Hoofdrolspeelster Margarita Rosa de Francisco werd in de Orizzonti-sectie van het festival van Venetië bekroond voor haar vertolking van de moeder. Ook het deels autobiografische script van regisseur Enrico Maria Artale won een prijs.
 


 

“Een romantische film, over liefde en verdriet, gefilmd in warme tinten, met een sterke bezetting.” ★★★ VPRO Cinema

“Weet een eerlijk, realistisch en oprecht portret neer te zetten” ★★★1/2 FilmTotaal

“Echt aanvoelend acteren zorgt dat je geleidelijk steeds dichter bij de ervaring van de personages komt” – de Filmkrant

Film zien?

De beste films en documentaires uit het filmtheater, direct bij jou thuis.

Onze programma's

  • Italiaanse films

    Hier vind je een overzicht van de Italiaanse films op Picl. Godetevi il film!

    Bekijk programma