El Houb

Dapper debuut van Shariff Nasr over een coming-out in Marokkaanse setting

Houd mij op de hoogte Deze film is niet meer beschikbaar

Won dit jaar de Gouden Kalf voor Beste Scenario.

Als de Marokkaans-Nederlandse Karim door zijn vader is betrapt met een man, haast hij zich naar zijn ouderlijk huis om het gesprek aan te gaan. Maar hoe bespreek je de olifant in de kamer, binnen een gezin dat gevoelige onderwerpen per definitie uit de weg gaat? Een ontroerend en humoristisch regiedebuut van de Rotterdamse Shariff Nasr.
 “Een film waar we heel lang op hebben moeten wachten”

★★★★★ Trouw

 


 

Karim heeft jarenlang de schone schijn opgehouden, maar nadat hij door zijn vader betrapt is met een man, beseft hij dat hij zijn familie moet confronteren. Hij besluit langs te gaan bij zijn islamitische ouders. Bang om meteen het huis uit te worden gezet, besluit hij het gesprek te voeren vanuit de gangkast. Maar kan hij van zijn familie acceptatie verwachten, als hij nooit met zijn eigen gevoelens in het reine is gekomen?

El Houb (de liefde) is het regiedebuut van Shariff Nasr, met in de hoofdrol Fahd Larhzaoui en de prijswinnende acteurs Lubna Azabal (Incendies, Adam) en Slimane Dazi (Un prophète). El Houb is de eerste speelfilm die de gevoeligheid rond coming-out in de Nederlands-Marokkaanse gemeenschap bespreekbaar maakt, en beleefde zijn wereldpremière op het prestigieuze Frameline Film Festival in San Francisco.
 


 

“Een krachtig en dapper pamflet tegen hypocrisie” ★★★ de Volkskrant

“Stijlvol gefilmd regiedebuut van scenarist Shariff Nasr” ★★★ VPRO Gids

★★★ NRC

Film zien?

De beste films en documentaires uit het filmtheater, direct bij jou thuis.

Onze programma's

  • Gouden Kalf Selectie

    Deze kanshebbers op een Gouden Kalf zijn de mooiste Nederlandse films van het jaar

    Bekijk programma